Minuli košarkarski teden je bil za Akson Ilirijo tekmovalno zelo skromen, saj sta bili na sporedu le tekmi članic in pionirk.

Članice: poraz proti Mariborčankam

Po porazu na gostovanju pri Triglavu je Akson Ilirija izgubila še domačo tekmo z Mariborom. “Že nekaj tekem ne igramo na želeni ravni, tako da nam bo premor v prvenstvu prišel še kako prav,” je po porazu dejal trener Ernest Novak, ki bo prihodnje tri tedne izkoristil za odpravo napak in pripravo na nadaljevanje sezone. Ilirijanke, ki sicer še vedno držijo odlično drugo mesto, bodo na parket znova stopile 18. februarja, ko se bodo pomerile z Domžalami.

Akson Ilirija : VBO Maribor 59:67 (13:18; 13:20; 17:18; 16:11)

Strelke: S. Sambolić 4, Žitek 13, H. Sambolić 21, Pulević 3, Prelog, Lapajne 4, Spasovski 7, Merlak 1, Mišjak 3, Valančič 3, Ilovar.

U-14: Domel je bil pretrd oreh

Pionirke so se še četrtič v sezoni pomerile z Domelom, pokazale nekaj kakovostnih igralnih sekvenc, a na koncu znova ostale praznih rok. “Tekmo smo začeli dokaj dobro in povedli. Žal smo imeli v drugi četrtini mrk, ko smo prihajali v situacije, a enostavno nismo uspeli zadeti. V drugem polčasu smo večino časa držali priključek. Podobno kot na prejšnjih tekmah proti istim nasprotnicam smo v ključnih trenutkih naredili napake v obrambi, kar so domačinke kaznovale. Delamo tudi preveč osebnih napak, zaradi česar smo v zaključku izgubili dve pomembni igralki. To moramo v naslednjih tekmah popraviti. Imamo kvaliteto, a proti tako kvalitetnim nasprotnicam bo za zmago potrebno odigrati še bolj skoncentrirano in z manj napakami. Verjamem, da je ekipa tega sposobna,” je misli strnil trener Luka Kalezič.

ŽKK Domel – ŽKD Ilirija 63:46 (12:16; 14:7; 16:11; 21:12)

Strelke: Mitrović 5, Črnologar 3, Pavela, Ravnikar 2, Stjepanović 16, Kalabić 9, Nesterović, Strohsack, Kočevar 2, Bernot 9, Lazić, Pavčnik.

#gremoIlirija

(Skupno 96 obiskov, današnjih obiskov 1)