Ta vikend so nas prav posebno razveselile najmlajše ILIrijanke. Na gostovanju v Vipavi so pokazale karakter ter z borbenim in srčnim pristopom priigirale že tretji letošnji zaključni turnir za naše košarkarsko društo. Za naše najmlajše bomo navijali že ta konec tedna, v soboto 5.6.2021.

Starejše pionirke so zabeležile zmago proti Litiji in jih od zaključnega turnirja deli še ena zmaga. Na tekmi, ki bo v nedeljo, 6.6.2021 bomo močno stiskali pesti tudi za njih.

Starejša ekipa kadetinj je v soboto proti vrstnicam iz Škofje Loke vknjižila še deseto zmago. Na zaključni turnir se je uvrstila kot neporažena v svoji skupini po rednem delu tekmovanja.

Še bolj kot vse uvrstitve na zaključne turnirje razveseljuje dejstvo, da so se skoraj vsa dekleta, ki so pričela s treningi ob začetku tekmovalne sezone tudi vrnila nazaj treningom. Tekmovanje so po premoru zaradi epidemije nadaljevale vse naše mlajše kategorije, številna ekipa mlajših pionirk, po dve ekipi v u17 in u15 kategoriji, kar je naš največji letošnji uspeh. Zahvala za to gre tako trenerjem in društvu kot tudi staršem, ki so prepoznali trud ter podpirajo in hrabrijo svoja dekleta, da vztrajajo v športu.

Preberite tudi rezultate tekem, strelke in izjave trenerjev Luke Kalezić in Luka Trpin ter kadetinje Žane Žorž.


#gremoilirija


MLAJŠE PIONIRKE

KK Vipava: ŽKD Ilirija = 29-37 (7:6; 10:12; 3:2; 9:17)

Luka Kalezić, trener: “Prva resnejša preizkušnja za to generacijo, kjer bi poraz pomenil konec sezone. Zelo nervozna in groba tekma. Punce so vztrajale, zadržale koncentracijo in jo prelomile v zadnji četrtini. Čestitke ekipi za uvrstitev na zaključni turnir, ki bo lepa nagrada za vztrajnost in opravljeno delo v tej čudni sezoni.”

STAREJŠE PIONIRKE A

ŽKK Ilirija A: ŽKK Litija = 87:39 (19:7; 20:12; 30:14; 18:6)

Strelke: Valančič 33, Trošt 15, Malik in Slapal 12, Jovičević 6, Modrić 5, Cabello 4.

Luka Kalezić, trener: “Tekma, ki smo jo kljub odsotnosti nekaterih igralk odigrali dobro in zmagali z višjo razliko kot na prvi. Pohvala puncam, sedaj nas čaka odločilna tekma s Krko, kjer bomo dali vse od sebe, da se uvrstimo na zaključni turnir.”

KADETINJE A

AKSON ILIRIJA A : Ines – ŠD Tabor Žiri = 115 : 52 (36:8 35:15 26:16 20:13)
Strelke: Žitek 24, Sambolić H. 18, Sambolić S. 14, Prelog 18, Zabukovec 6, Žorž 9, Valančič 21, Golob 3, Keržič 2
Žana Žorž, igralka“Tekmo v soboto smo dobro začele in končale. V napadu je žoga hitro krožila in brez težav smo si priigrale novo visoko zmago, kljub manjšim napakam v obrambi. Naslednja tekma, ki nas čaka je polfinale zaključnega turnirja. Verjamem, da se bomo vse maksimalno potrudile in ponovno navdušile.”

KADETINJE B

Akson Ilirija B : Stražišče Kranj = 45:66  (13:24, 5:18, 13:10, 14:14)

Strelke: Modrić 12, Gudžulić 2, Malik 7, Jovičević 12, Isoski, Cabello 5, Trošt 7
Luka TRpin, trener: “Ekipa U17-B je na domači tekmi proti ekipi Stražišče Kranj prikazala dva različna polčasa.V 1. polčasu so bila dekleta neučinkovita in brez prave energije, kar je nasprotna ekipa izkoristila in visoko povedla. V 2. polčasu je bila igra deklet veliko boljša, predvsem po zaslugi večje borbenosti in agresivnosti, vendar za preobrat je bilo žal že prepozno.”

(Skupno 210 obiskov, današnjih obiskov 1)