Z zaključnim turnirjem v Mariboru je padel zastor sezone v mladinski konkurenci. Končalo se je po ljubljanskih – z zmagoslavjem Ilirije.

Akson Ilirija je državni prvak v konkurenci košarkaric do 20 let. Ekipa pod vodstvom trenerja Jana Bezice je navduševala že v rednem delu sezone in se na turnir najboljše četverice prebila brez enega samega poraza. V tem slogu je nadaljevala tudi v Mariboru, kjer je v polfinalu najprej visoko premagala domačo zasedbo, v velikem finalu pa v mestnem obračunu še Ježico.

“Najprej bi se rad zahvalil organizatorjem finalnega turnirja za super pogoje. Rad bi pohvalil moja dekleta, ki so na obeh tekmah pokazala, da so najboljše. Sezono smo zaključili brez poraza,” je bil ob vrnitvi v Ljubljano zadovoljen trener.

Bezica je ob opravil tudi krajšo analizo zadnjih dveh tekem. Začel je pri polfinalu: “Pričakovali smo težko tekmo, zato smo se dobro pripravili. V prvem polčasu smo še malenkost igrali v krču, predvsem nas je malo iz ritma vrgla poškodba kapetanke Tare Pulević. Kljub zaostanku ob polčasu nismo nehali verjet v uspeh in začeli drugi polčas še bolj odločno v obrambi in z lahkimi koši prišli do prednosti 14 točk. Do konca tekme nasprotnicam nismo dovolili preobrata in zasluženo slavili. Vzdušje v dvorani je bilo fenomenalno.”

Soboto so Ilirijanke izkoristile za kratek trening in video pripravo na finale. “Od začetnega skoka do zadnje sekunde smo narekovali tempo, tako v obrambi kot tudi v napadu. Zelo vesel sem za celotno ekipo, ki je od prve sekunde dalje verjele v skupni uspeh in da se je pomembno boriti za vsako žogo in pomagati ekipi do skupne zmage. Energija, ki so jo dekleta pokazala na igrišču in seveda tudi na klopi je bila neverjetna. Kot trener sem še toliko bolj ponosen, da so garale ena za drugo,” je dejal Bezica.

In še zaključna trenerjeva misel: “Najlepša hvala vsem, ki so nas prišli podpirat na obe tekmi in nam pričarali nepozabne trenutke. Vsako posebej bi lahko izpostavil, ampak vedo vse, da je naša EKIPA na prvem mestu. DEKLETA KAPA DOL, PONOSEN SEM NA VAS!”

Polfinale VBO Maribor : Akson Ilirija 58:78 (13:18,20:12,6:23,19:25)

Igralke: Sara Sambolić 5 (5 skokov, 8 izsiljenih prekrškov), Alina Žitek 7, Hana Sambolić 29 (6 izsiljenih prekrškov), Tara Pulević 2, Tinkara Prelog 7, Zoja Rea Nagode, Larisa Modrić 2, Žana Žorž, Jovana Spasovski 18 (9 skokov), Tanja Valančič, Dunja Marić, Živa Mišjak 8.

Finale: Derby Ježica – Akson Ilirija 48:71 (10:18,12:17,11:16,15:20)

Igralke: Sara Sambolić 13 (10 skokov, 8 izsiljenih prekrškov), Alina Žitek 7, Hana Sambolić 21 (7 skokov, 5 asistenc, 5 izsiljenih prekrškov), Tinkara Prelog 2 (6 skokov), Zoja Rea Nagode 4, Larisa Modrić, Žana Žorž, Jovana Spasovski 16 (8 skokov), Tanja Valančič, Dunja Marić, Živa Mišjak 8 (5 skokov).Objave na KZS:

MARIBOR GOSTI ZAKLJUČNI TURNIR DRŽAVNEGA PRVENSTVA DEKLET DO 20 LET; FINALISTKE DRŽAVNEGA PRVENSTVA DEKLET DO 20 LET POSTALE KOŠARKARICE DERBY JEŽICE IN AKSON ILIRIJE; DRŽAVNE PRVAKINJE DO 20 LET POSTALE KOŠARKARICE AKSON ILIRIJE

KZS – Galerija slik

F4ŽU20 – Derby Ježica : Akson Ilirija – finale – Sezona 2022/23
(Skupno 369 obiskov, današnjih obiskov 1)