V nedeljo, 16. februarja, se bodo na Kodeljevem v Ljubljani v finalu Pokala članic pomerile košarkarice Ilirije in Cinkarne Celje.

Članska ekipa Akson Ilirije se bo konec tedna, v petek 16.2., v Dvorani Kodeljevo ob 17.30 pomerila v finalu Pokalnega tekmovanja članic proti ekipi Cinkarne Celje, kar bo za naš klub sploh prvo finale v članski kategoriji po letu 2019.
Dekleta so bila po dveh težkih polfinalnih tekmah s skupnim rezultatom 145:143 boljša od ekipe mestnih tekmic iz Ježice in si s tem zagotovila nastop v finalu Pokalnega tekmovanja, kjer jim bodo nasproti stale v letošnji sezoni še nepremagane tekmice iz Celja. Tokrat se bosta na Kodeljevem odvijali finalni tekmi deklet in fantov, kar bo zagotovo praznik košarke in nova lepa izkušnja za naša dekleta.


—————————————-

Ernest Novak, trener članic: » Vesel sem uvrstitve v finale, predvsem zaradi deklet, ki so na obeh polfinalnih tekmah pustile srce na igrišču. Za finale se bomo dobro pripravili, in če bomo s koncentracijo in energijo na visoki ravni mislim, da lahko odigramo dobro tekmo.«

Sara Sambolić, kapetanka: “Najprej bi rada čestitala vsem ekipam, ki so se letos uvrstile v končnico pokala članic. Zelo sem ponosna na našo ekipo, saj smo si priborile mesto v finalu pokala. Vendar pa smo se za to kar pošteno namučile. V polfinalu se nam je zelo dobro zoperstavila ekipa Ježice. Potem ko smo nesrečno izgubile prvo polfinalno tekmo, smo se še bolj osredotočile in se pripravile na povratno tekmo, kjer smo potem tudi zmagale. Zdaj imamo nekaj časa do finala, ki ga bomo izkoristile, da pridemo na tekmo čim bolj pripravljene in željne zmage.”

(Skupno 104 obiskov, današnjih obiskov 1)