Naše članice v letošnji sezoni še drugič boljše od Ježice.

AKSON ILIRIJA : JEŽICA 65:53 (16:9, 10:13, 19:19, 20:12)
Pamić (10 skokov) 25, Mićunović 19, Gabrovšek (11 skokov, 5 asistenc) 9

Ljubljanski derbi je bil na sporedu kot prva tekma 10. kola državnega prvenstva za ženske. Ilirija in Ježica sta odigrali zanimivo srečanje, v katerem se je zmagovalec odločil v zadnji četrtini. Tekmo so bolje začele domačinke, ki so ob vodstvu 16:9 na koncu prve četrtine pripomogle k dejstvu, da Ježičanke niso dosegle koša celih 5 minut tega in obdobja na začetku druge četrtine. Ježičanke so nato večino srečanja bile v rahlem rezultatskem zaostanku, a v 32. minuti sta bili obe ekipi poravnani in rezultat na semaforju je kazal 45:45. Končnico pa so nato bolj izkoristile Ilirijanke, ki so v zadnjih osmih minutah z delnim rezultatom 20:8 srečanje prevesile v svojo korist in se trenutno nahajajo na 3. mestu prvenstvene lestvice.

Pri Iliriji sta bili najbolj razpoloženi Lejla Pamić, ki je bila najboljša strelka srečanja in Ela Mićunović, ki je dosegla 19 točk. (vir:KZS)

Izjavi trenerjev po tekmi:

Alen Ploj, trener Akson Ilirije:
“Čestitke ekipi za novo zmago in borbeno igro. Igralke so pustile srce na igrišču. Kljub temu, da smo nihali v igri, smo na koncu prišli do zaslužene zmage.”

(Skupno 59 obiskov, današnjih obiskov 1)