V drugem krogu DP so naše članice gostovale pri aktualnih državnih prvakinjah ekipi Cinkarne Celje.

Domačinke so na koncu zasluženo prišle do zmage, naše članice pa čaka naslednja tekma, mestni derbi proti Ježici.

CINKARNA CELJE : AKSON ILIRIJA 81:43 (16:7, 19:12, 19:4, 27:20)
Pamić 14 (6 skokov), Stergar 7 (13 skokov), Gabrovšek 6 (6 skokov, 5 asistenc).

Branilke naslova državnih prvakinj so ponovno dokazale, da na začetku nove sezone igrajo v odlični formi. V 1. SKL za ženske so zabeležile še tretjo zmago ter obdržale vodilno mesto na lestvici. Gostje iz Ljubljane so izgubile drugič zapored. V prvem kolu so jih pred domačimi gledalci ugnale kranjske košarkarice.

V dvorani Gimnazije Celje – Center smo v prvih treh četrtinah spremljali enosmeren promet. Domačinke so Ljubljančankam v 30. minutah dopustile zgolj 23 točk, v tem obdobju pa so jih same dosegle 54. Nosilke celjske igre so glavnino dela opravile že v prvem polčasu, v drugem pa s klopi spremljale svoje mlajše klubske kolegice, ki so nabirale prepotrebne izkušnje na prvoligaški sceni.

Ljubljančanke so nekoliko boljšo igro v napadu prikazale v zadnji četrtini, ko so dosegle 20 točk. Celjska zmaga ni bila ogrožena, je pa bilo poslednjih deset minut tekme tistih, ki lahko trenerju Ilirije Alenu Ploju vlivajo samozavest pred nadaljevanjem sezone, ko ne bodo na vrsti tekme proti ekipam, ki igrajo tudi v regionalni ligi. Pri ljubljanski ekipi se je med strelke vpisala deveterica, še bolj uspešne so bile Celjanke, pri katerih je vsaj štiri točke doseglo enajst košarkaric. Srečanje se je zaključilo z rezultatom 81:43.

Najboljša strelka tekme je bila Ilirijanka Lejla Pamić s 14 točkami, Ela Stergar je zbrala 13 skokov. Pri zmagovalkah sta dvomestno število točk dosegli Andrea Marić (12) in Maša Ocvirk (10).

Prihodnjo soboto bo v Celju na sporedu veliki slovenski derbi med Cinkarno in Triglavom, v slovenski prestolnici pa se bosta na ljubljanskem derbiju srečali ekipi Ježice in Akson Ilirije. (Vir:KZS)

 

(Skupno 63 obiskov, današnjih obiskov 1)