Dober mesec po nastopu mandata je novo vodstvo ŽKD Ilirija imenovalo športnega direktorja. To funkcijo bo opravljal Emir Haskić, nekdanji trener ŽKD Ilirije, ki je v sezoni 2012/2013 mladinsko ekipo Ilirije popeljal do tretjega mesta v državnem prvenstvu, s člansko ekipo pa se je uvrstil v polfinale Pokala Slovenije ter državnega prvenstva.

Sicer pa je novi športni direktor ŽKD Ilirije v ženski košarki prisoten že dalj časa. Med letoma 2007 in 2011 je bil pomočnik trenerja v Kranjski Gori, kjer je s člansko ekipo dvakrat osvojil naslov državnega prvaka ter enkrat pokalni naslov, v vlogi glavnega trenerja pa je poleg ŽKD Ilirije deloval tudi v ŽKK Triglav. Kot pomočnik selektorja je deloval v članskih reprezentancah Slovenije (2009 – 2012), Makedonije (2013 – 2014) ter Bosne in Hercegovine (2015 – 2016).

»Vesel sem, ker se vračam v klub, ki mi je kot prvi ponudil možnost, da delujem kot glavni trener. Trenerstvo še naprej ostaja moja velika ljubezen, pa vendar mi delovne obveznosti ne dopuščajo več aktivnega ukvarjanja s treniranjem. Glede na to, da službujem v najbolj športnem hotelu v Sloveniji, sem prepričan, da bom lahko uspešno povezal obe zgodbi. V ŽKD Ilirija smo pripravili štiriletno strategijo, ki bo v osnovi še naprej stremela k uspešnem razvoju mlajših selekcij kot je bila to praksa že do sedaj. V klubu želimo že v prvi sezoni, ko se s člansko ekipo vračamo v 1. SKL zagotoviti vrhunske pogoje za delo ter kvalitetne trenerje, ki bodo skrbeli za primeren razvoj igralk. Izjemno pomembno je, da je klub uspel sanirati finančno poslovanje in se v novo zgodbo podajamo na zdravih temeljih, ki bodo služili kot osnova, da Ljubljana ponovno dobi močan in stabilen ženski košarkarski klub. Cilje in pričakovanja za prihajajočo sezono bomo razkrili v naslednjih dneh, ko bomo tudi zaključili s kadrovanjem strokovnega štaba ter igralskih okrepitev,« je ob nastopu funkcije dejal Haskić.

Z imenovanjem Haskića je zelo zadovoljen tudi novi predsednik kluba Mišo Sambolić. “Zelo sem zadovoljen, da smo v klub pripeljali športnega direktorja, ki bo skrbel za športni del razvoja kluba. Na vseh področjih želimo postaviti dobre temelje in slediti zastavljeni viziji kluba, ki ga hočemo spraviti na novo raven.Trenutno je v klubu zelo pestro dogajanje, saj želimo še pred počitnicami poskrbeti za vse pogoje pred naslednjo sezono.”

(Skupno 183 obiskov, današnjih obiskov 1)