Kljub temu, da smo se pred tekmo zavedali, da naša trenutna forma ni na nivoju nasprotnic, pa smo od tekme vseeno pričakovali več. Začetek je bil medel, sploh v napadu se dekleta niso znale sprostiti in tako smo v prvi četrtini do košev prihajali predvsem po zaslugi prostih metov. V drugih desetih minutah smo se le malce sprostili ter ta del odigrali na zadovoljivem nivoju. Po prihodu iz slačilnice pa smo v tretji četrtini povsem popustili. Predvsem smo zelo naivno odigrali v obrambi, kjer smo domačinkam večkrat dovolili koš in prosti met. V situacijah, ko smo le odigrali kolektivno v obrambi in bili pri tem uspešni pa je ničkolikokrat za tem sledil gostujoči skok v napadu, kar se je v večini primerov nadaljevalo s košem izza črte v drugem napadu. V zadnjem delu so se domačinke v obrambi postavile v consko postavitev, kar smo uspeli z nekaj meti za tri točke kaznovati in tako ublažiti sicer prepričjiv poraz.

Poraz proti državim prvakinjam niti približno ni tragičen, bolj je zaskrbljujoča forma naših deklet. V dveh tekmah, ki sledijo v tem tednu (četrtek, 10.11. ob 20.00 proti Mariboru v gosteh ter sobota, 12.11. ob 18.20 proti Janini doma v ŠRC Ježica), bomo za uspeh potebovali precej bolj kolektivno igro ter večjo sproščenost v napadu.

Do uspeha v soboto na prvi domači tekmi nam bo zagotovo v izjemno pomoč občinostvo, katero že sedaj vabimo v čim večjem številu, da pridejo podpreti naše #članice.

Izjava trenerja Gorana Jovanovića:

Tekma je pokazala, koliko so Celjanke trenutno močnejše od nas. Nocoj so slavile zasluženo zmago, zato jim čestitam. Pomembno je, da naša ekipa napreduje skozi celotno sezono.

Zapisal: Emir Haskić

(Skupno 45 obiskov, današnjih obiskov 1)