ŽKD Akson Ilirija – ŽKK Konjice 69:65 (14:14; 16:14; 20:18; 19:19)

Strelke: Vrečer 17, Mićunović 16, Garić 11, Pulević 9, Pavlič 8, Sajnkar Ileršič  in Osrečki 4.

V četrtek smo gostili ŽKK Konjice. Tekma je bila prestavljena iz januarskega termina. Na roko nam ni šlo, da se je na isti dan odigral tudi polfinalni turnir srednješolskega prvenstva v Mariboru, tako da sta Sara in Tara že dopoldne odigrali tekmo. Žal si je takoj po vstopu v igro Julija Andoljšek resneje poškodovala prst in bo morala na operacijo. Na tem mestu ji želimo hitro okrevanje. Na tekmi smo pokazali pravi pristop in imeli ves čas tekmo pod kontrolo. Po izenačenem prvem polčasu smo se v tretji četrtini z nekaj uspešnimi meti oddaljili na 12 točk, a so se nasprotnice vračale v igro z uspešnimi meti za tri točke. V zaključku smo ohranili mirne živce in zadeli proste mete. Pred nadaljevanjem tekmovanja pomembna in zaslužena zmaga. Pohvala puncam za borbenost.

ŽKD Ježica – ŽKD Akson Ilirija 56 – 71 (14:19; 17:14; 14:25; 11:13)

Strelke: Vrečer 24, Pulević 15, Garić 14, Mićunović, Sajnkar Ileršič, Pavlič in Suhalj 4, Dakić 2.

V soboto smo gostovali pri mestnih tekmecih. Na Gimnaziji Bežigrad smo odigrali zaostalo tekmo lige WABA U17. Tekma naši ekipi ni odločala o ničemer saj smo si z dobrimi igrami že zagotovili prvo mesto v skupini. Na drugi strani bi Ježica z morebitno zmago zasedla tretje in ne četrto mesto v skupini. Začeli smo solidno, a nadaljevali premehko in na polčas odšli z prednostjo le 2 točk. V drugem polčasu smo z nekaj uspešnimi protinapadi povedli za 20 točk in nato tekmo mirno pripeljali do konca. Priložnost za igro so dobile vse igralke. Čestitke puncam za še zadnjo zmago pred četrtfinalnim turnirjem v Beogradu.

V četrtek odhajamo na turnir v Atene, ki bo lepa nagrada za trud in razultate v dosedanjem delu sezone, hkrati pa nam bo služil kot priprava na zaključek sezone v obeh tekmovanjih.

(Skupno 200 obiskov, današnjih obiskov 1)