ŽKD Ilirija je tik pred zaključkom prestopnega roka poskrbela za izjemno odmevni okrepitvi – zeleni dres bosta v letošnji sezoni nosili tudi reprezentantka Tina Trebec ter Živa Macura, ki se po treh letih vrača na košarkarska igrišča. Po dveh letih premora se v ekipo vrača tudi Ilirijanka Sara Hodžić.

26 letna in 190cm visoka Tina Trebec velja za eno izmed najboljših slovenskih košarkaric. Bivša članica Ježice in Kranjske Gore je v preteklosti v tujini zastopala hrvaški Novi Zagreb, slovaški Ruzomberok, češko Slovanko, švedsko Luleo, kjer je začela lansko sezono, ki jo je nato zaključila v celjskem Athletu od koder je prestopila v novega ljubljanskega prvoligaša.

21 letna in prav tako 190cm visoka Živa Macura se na košarkarska igrišča vrača po triletnem premoru. Živa je veljala za eno izmed najperspektivnejših slovenskih košarkaric. Pred odločitvijo o prenehanju igranja je nastopala za Ježico in Athlete iz Celja, bila pa je tudi članica vseh mlajših reprezentančnih kategorij.

ŽKD Ilirija pa je poskrbela tudi za kar nekaj novink tudi v mlajših kategorijah. Nove članice kluba so tako postale Lorena Kavazović (2003, ŽKD Ježica), Tara Drča Završnik (2003, ŽKD Ježica), Anđela Radmanović (2004, ŽKK Grosuplje), Karin Kotar (2001, ŽKK Grosuplje), Lejla Gerbec (2001, ŽKK Tolmin), Maja Milić (2001, ŽKK Pivka – posoja), in Maja Draganić (2001, ŽKK Pivka – posoja).

.

 

 

(Skupno 275 obiskov, današnjih obiskov 1)