Medtem ko bo članska ekipa Aksona Ilirije tekmo prvega kroga nove sezone državnega prvenstva odigrala med tednom, pa so mlajše selekcije že v polnem pogonu.

U-18 A: visoka zmaga proti Cerknici

Kadetinje so bile uspešne proti Cerknici. Trener Jan Bezica je ob čestitkah za prikazano igro zasluženi par točk dejal:”Poznala se nam je rahla nervoza, zato smo naredili nekaj napak, ki pa niso vplivale na sam rezultat. S prvo tekmo sem zadovoljen, predvsem zaradi odnosa igralk do tekme in same povezanosti znotraj ekipe, kar je dober znak za naprej. Seveda smo še daleč od želenega, veseli me pa dejstvo, da se pri dekletih vidi napredek, tako košarkarsko kot tudi osebnostno. Veseli me, da smo zdravi in da smo lahko tekmo odigrali z vsemi igralkami. Prav tako me veseli, da tudi naša Lea Malik po operaciji kolena super napreduje v njeni rehabilitaciji. Samo tako naprej, dekleta.”

Vtise je strnila tudi kapetanka Brina Sedminek: “S puncami smo odigrale prvo tekmo v sezoni in zabeležile prvo zmago. Na igrišče smo stopile borbeno in držale smo se dogovorov, ki smo jih dorekle pred tekmo. Menim, da smo prvo tekmo igrale nad pričakovanji, saj je igra tekla in žoga je lepo krožila med nami, kljub temu da so se ekipi pridružile nove igralke. Vesela sem, da smo se tako dobro ujele. Vendar nas čaka še veliko dela, da dosežemo zastavljen cilj.”

Akson Ilirija A : Cerknica 86:49 (19:9,25:13,26:8,16:19)

Strelke: Sedminek Brina 16, Jovičević Sara 13, Brodnik Anelie 4, Trontelj Ira 3, Nagode Zoja Rea 4, Krizmanić Lana 6, Špari Leben Sara 6, Furlan Eva 11, Duščak Ana 6, Marić Dunja, Valančič Tanja 8, Modrić Ela 9.

U18 B: goske so postale Ilirijanke

Prvo zmago je vknjižila tudi druga ekipa kadetinj, ki je sestavljena iz košarkaric treh letnikov. Dekleta so bila uspešna na gostovanju pri Grosupeljčankah, do uspeha pa so prišle po učinkovitem preobratu.

Trener Jan Bezica: ” V prvem polčasu se nismo najbolje držali dogovora in posledično je nasprotna ekipa povedla ter tudi zasluženo vodilo ob polčasu. V drugem polčasu so se dekleta malo sprostila in začela tudi verjeti v končni uspeh, kar nam je na koncu tudi uspelo. Več kot zasluženo smo sezono začeli z zmago. Pred nami je še veliko dela, imamo veliko prostora za individualni in tudi ekipni napredek, kar me kot trenerja tudi zelo veseli. Čestitke dekletom za prvo zmago, sedaj pa delamo dalje, da bomo na naslednji tekmi še za odtenek boljši.”

Zanimivo razmišljanje je podala tudi kapetanka Kora Kapus: “Tekmo v Grosuplju smo odprle v stilu zmešane jate gosk brez nekega skupnega cilja. Nasprotnice so bile v tem delu suverene in nam pošteno dale vetra. Ob polčasu nam je trener razložil, da je del igre tudi obramba in iz gosk smo se prelevile v prave Ilirijanke in tekmo suvereno pripeljale do konca.”

Grosuplje : Akson Ilirija B 58:67 (14:15,26:15,7:14,11:23)

Strelke: Todorović Ana, Mila Mitrović 6, Ajda Črnologar 10, Pešić Ana 2, Borojević Kristina 21, Kapus Kora, Stjepanović Tamara 12, Malik Nika 2, Zukić Ajna 10, Pavčnik Zarja, Bernot Varja 4, Maksimenko Mariia.

U16 A: prva tekma, prva stotica

Močno spremenjena ekipa starejših pionirk je na prvi tekmi sezone uveljavila premoč in prišla do visoke zmage. “Na prvi tekmi v sezoni smo zmagali z visoko razliko, za kar puncam čestitam,” je ob tem dejal Luka Kalezič, ki je že v prvem polčasu na parket poslal vseh dvanajst košarkaric.

ŽKD Ilirija : ŽKK Podbočje 105:33 (31:13; 24:9; 26:4; 24:7)

Strelke: Mitrović 6, Črnologar 6, Borojević 3, Furlan 14, Stjepanović 22, Malik 5, Pešić, Kalabić 10, Pavela 2, Bernot 10, Pavčnik 6, Modrić 21

U 14: Dragocena šola proti Postojnčankam

Po zmagi v prvem krogu je mlada in povsem spremenjena ekipa pionirk tokrat morala priznati premoč gostjam iz Postojne.

Trener Luka Kalezič: “Začeli smo premehko, v nadaljevanju pa dohiteli nasprotnice. Punce so se borile,  a v zaključku ostale korak do zmage proti borbenim Postojnčankam.”

ŽKD Ilirija : Orli Postojna 38:44 (16:20; 6:8; 10:6; 6:10)

Strelke: Rolih 8, Ramčilović, Moravec, Kump 14, Žun 2, Ninkoić, Valenčič 4, Nesterović 6, Vukić, Robić, Cvelbar, Omahen 4.

#gremoIlirija

(Skupno 179 obiskov, današnjih obiskov 1)