Tako, pod streho je še en Halloween Ljubljana open turnir. Že tretji po vrsti. Malce utrujeni a zadovoljni in ponosni poskušamo strniti vtise intenzivnih treh dni, ki smo jih preživeli v odličnem vzdušju in dobri družbi.

Snovanje in priprava mednarodnega košarkarskega turnirja Halloween Ljubljana Open terja po besedah članov organizacijskega odbora turnirja na čelu s koordinatorjema Vesno Zavrnik Pulević in Mišom Sambolićem veliko timskega dela. Temu zgovorno pritrjuje podatek, da pri sami izvedbi turnirja prostovoljno pomaga okrog 60 ILIrijank in ILIrijanov, ki za odlično vzdušje in nepozabno doživetje poskrbijo na različne načine: z nepogrešljivo turnirsko majico, za turnir posebej pripravljeno in okrašeno dvorano, s postrežbo slastnega peciva, s peko nepogrešljivih palačink, poslikavo obrazov, halloween zabavo, tekmo najmlajših košarkaric iz šole košarke, all stars tekmo med dečki in dekleti, profesionalnimi fotografijami, prenosi tekem v živo, posnetki vrhuncev turnirja, navihanimi objavami na družabnih omrežjih …

  

Ob tej priliki se iskreno zahvaljujemo vsem in vsakemu posebej za velikodušno in nepogrešljivo pomoč!

Hvala Alenka Bozovičar, Alenka Lorber, Alen Ploj, Aleš Ivanuša, Amela Sambolić Beganović, Ana Jug, Andreja Mustavar, Ane Markov, Anita Krizmanić, Bane Jovičević, David Drame, Dijana Sabranović, Emina Kandus, Eni Ožbolt, Ela Stergar, Eva Gogala, Eva Jamnik, Frane Stresen, Fredi Mustavar, Gordan Sket, Igor Garić, Ines Hribar, Irena Zavrnik, Jani Vrečer, Jasminka Najger, Jelena Grašič Atanacković , Julijana Markova, Katja Malik, Kory Golob, Lili Dakić, Maja Percan, Marija Pavlič, Matej Jamnik, Matjaž Ileršič, Matjaž Kandus, Matjaž Kos, Matjaž Mlakar, Mirjana Borojević, Mišo Sambolić, Neža Vrečer, Nina Caserman, Nuša Verbič, Rankica Šarenac, Rok Pulević, Sandra Kapus, Sanja Modrić, Saša Črnologar, Tamara Markova, Tatjana Črnologar, Tevž Pavšek, Tjaša Kump, Uroš Jakopič, Uroš Meden, Vesna Kapelj, Vesna Vrečer, Vesna Zavrnik Pulević, Vlado Ožbolt, Zoran Dakić, Zorica Šmitran, Željko Gudžulić, KK Parklji in starši ŽKK Triglav.

V duhu timskega dela smo zasnovali tudi tole zgodbo o HLO18, zato “pod črto” preberite in poglejte, kaj o turnirju pravijo organizatorji, trenerji, mlade košarkarice in navijači.


Alen Ploj, predsednik ŽKD Akson Ilirija

V društvu smo zelo ponosni na že tretjo zaporedno organizacijo in izvedbo mednarodnega košarkarskega turnirja. Letos  gostimo 14 ekip iz Slovenije in tujine, 5 v selekciji u12, 3 v selekciji u14 in 6 v selekciji u16/18. Pri organizaciji in izvedbi turnirja sodelujemo tako člani organizacijskega odbora turnirja kot tudi številna zasedba staršev in igralk. Turnir ponuja tri dni maksimalnega doživetja na in zunaj igrišča. Želimo si, da turnir postane še večji in še bolj prepoznaven. Naše želje so velike, iskrene in uresničljive, kar se bo pokazalo v naslednjih letih.

Tevž Pavšek, koordinator tekme najmlajših košarkaric iz šole košarke
Na Halloween turnirju so dobile priložnost tudi naše najmlajše. Najprej smo odigrali par štafetnih iger za ogrevanje, nato pa celotno druženje popestrili s tekmo proti košarkarski šoli ŽKK Triglav. Dekleta so prikazala vse kar so se v dveh mesecih naučile, videli smo kar nekaj lepih potez. Vsaka od sodelujočih je za spomin prejela Lipkota, skupaj pa smo se nato zasluženo posladkali na odličnih palačinkah. Ob poslavljanju so si zaželele da bi tudi same enkrat v prihodnosti bile del glavnega turnirja Halloween Ljubljana Open.

Aleksandra, pomočnica trenerke, Košarkarski klub Igokea

Že drugo leto prihajamo na turnir. Tu nam je lepo, veliko se družimo, sklepamo nova prijateljstva in upamo, da bomo del tega turnirja še v prihodnosti.

Eva Gogala, trenerka ŽKD Akson Ilirija

Na prvi tekmi prvega dneva turnirja so se med seboj pomerile dekleta iz Škofje Loke – Ines in Banja Luke – Igokea. Zmagale so Škofjeločanke z rezultatom 68:35. Na drugi tekmi med domačinkami Akson Ilirija in Ines so bile z 69:58 boljše domačinke. Popoldne pa so se pomerile še Ilirjanke in Igokea in tudi tokrat so zmagale Ilirjanke z 72:29. V nedeljo so Ilirjanke odigrale prijateljsko tekmo proti proti ekipi iz kategorije u16/u18 Zrinjski iz Mostarja in zmagale. Ekipa Ines pa se je še enkrat pomerila z Igokeo in se po zmagi uvrstila v finale. V ponedeljek je bilo na vrsti še zadnje dejanje in sicer tekma za prvo mesto. V finalu sta se srečali ekipi Ines in Akson Ilirija. V zanimivi in napeti tekmi so slavile domačinke.

Edi Rački, trener Košarkarski klub Trešnjevka 2009

Že drugo leto smo na tradicionalnem turnirju v Ljubljani. Turnir je po naši oceni perfektno organiziran. Pogoji v telovadnici so vrhunski, namestitev tudi. Prepričan sem, da bo mojim in vsem ostalim igralkam Halloween Open turnir eno nepozabno doživetje in izkušnja. Prepričam sem, da organzatorji že načrtujejo naslednji turnir, katerega se bomo zagotovo ponovno udeležili.

Zoja in Mija, mladi košarkarici iz Košarkarskega kluba Ines Škofja Loka

Na turnirju nastopamo že drugič. Ljudje na turnirju so zelo prijazni. Imamo se zelo lepo in uživamo.

Matjaž Mlakar, trener ŽKD Akson Ilirija

Naše punce smo na turnirju razdelili v dve enakovredni ekipi. Obe sta prikazali veliko lepih košarkarskih potez in veliko napredka, predvsem pa so bile vse punce del odličnega turnirja, ki jim bo zagotovo ostal v spominu. Na koncu smo tekmo za 3. mesto proti Šibeniku odigrali kot združena ekipa, kjer so punce pokazale, da lahko v prihodnje nanje zelo resno računamo.

Za nami je še en fantastičen Halloween turnir. Vzdušje je bilo fenomenalno. Punce so uživale in seveda tudi vsi ostali, kar se je tudi videlo in slišalo s tribun. Že komaj čakamo naslednjega. Hvala vsem, ki ste prispevali svojo energijo in čas za ta neverjeten dogodek.

  

Petar Zlatoper, trener v šoli košarke, Košarkarski klub Šibenik

Prvič smo na turnirju V Ljubljani na katerega smo letos prišli s selekcijo u12. Ne glede na rezultat, ki smo ga na turnirju dosegli, smo zelo zadovoljni z napredkom, ki so ga pokazale naše deklice. Organizatorjem se zahvaljujemo za povabilo. Zelo smo zadovoljni z dogajanjem na turnirju, z namestitvijo, s hrano, z gostoljubnostjo. Upamo, da se bomo turnirja udeležili tudi naslednje leto.

Uroš Meden, trener ŽKD Akson Ilirija

Za nami je prelep podaljšan vikend. Halloween open se je spet izkazal za prijeten in zelo koristen turnir. Lepo je bilo opazovati kako več kot 150 nasmejanih deklet  uživa ter se bori in brani barve svojih klubov. Dekleta so prikazala pravi pristop ter z zelo všečno igro brez težav osvojila turnir. Zahvalil bi se svojim igralkam za lepe tri dni, še posebej pa vsem sodelujučim staršem, zaradi katerega ima Halloween Ljubljana Open posebno vrednost v našem društvu.

Eva Gogala, koordinatorica karaok in  All Stars tekme

V nedeljo zvečer nas je po tekmovalnem delu čakal se zabavni del in sicer all star tekma in karaoke.

Na all star tekmi se je ekipa deklet, po dve iz vsake ekipe,  ki je sodelovala na turnirju, pomerila s fanti iz KK Parklji kategorije u13 in u15. Trenerke deklet so bile igralke, ki na tekmi niso sodelovale, in pravijo, da je bila to za njih zanimiva izkušnja. Na tekmi so se vsi zelo zabavali in tekma se je, kot se spodobi,  končala z neodločenim izidom.


Po tekmi so sledile se karaoke, kjer so vse ekipe ter prav tako povabljeni fantje odpeli po vsaj eno pesem. V žiriji smo imeli 3 Matjaže, ki so nastopajoče ekipe ocenili z ocenami od 3-5. Na koncu sta bili dve ekipi izenačeni in sta morali za zmago odpeti še po eno pesem. O zmagovalcu je odločil aplavz publike. To so bila dekleta iz Šibenika. Na koncu so vsa dekleta skupaj zapela pesem popularne hrvaške pevke Severine.

 

 


Rezultati HLO18

V kategoriji u12 je prvo mesto zasluženo osvojila ekipa Trenjševka 2009, ki je bila boljša od ŽKK Grosuplja, tretjega mesta so se veselile naše punce, ki so bile v zanimivi tekmi boljše od ŽKK Šibenika.

V kategoriji u14 so Ilirijanke v finalu premagale vrstnice iz Škofje Loke, tretjega mesta so se veselile gostje iz ŽKK Igokeje.

V kategoriji u18 so v dobri finalni tekmi proti ekipi Domžal Ilirijanke osvojile prvo mesto, bron pa je šel v roke igralk iz FSV Rijeke, ki so v tekmi za tretje mesto ugnale ekipo ŽKK Zrinjski 2010.

 

Nasvidenje do HLO19. Ko boste začutili potrebo po veselih in zabavnih trenutkih letošnjega turnirja, obiščite našo spletno stran. Tam vas čaka bogata galerija slik in posnetkov.


.

(Skupno 667 obiskov, današnjih obiskov 1)