ŽKD Ilirija krepi svojo člansko ekipo. Najnovejša okrepitev je 24-letna Rusinja Natalia Merkulova, ki je v lanski sezoni nosila dres Felix Zasavja. 175 centimetrov visoka igralka, ki se dobro znajde na vseh zunanjih položajih, je v lanski sezoni v 2. SKL za ženske v povprečju dosegala 12.9 točke na tekmo, pred prihodom v Slovenijo pa je igrala za moskovski Spartak ter na ameriški univerzi Southern-New Orleans. Natalia je že prispela v Slovenijo in se bo udeležila začetka priprav naslednji teden.

Emir Haskić, športni direktor ŽKD Ilirija:
»Pred pričetkom priprav nadaljujemo s sestavo članske ekipe, ki se po treh letih vrača v 1. SKL za ženske. Naša nova članica je Natalia Merkulova, ki je že lani igrala v Sloveniji. Njene bogate košarkarske ter življenjske izkušnje bodo za našo novo ekipo zagotovo izjemnega pomena. Prepričan sem, da bo s trdim delom napredovala ter nam pomagala pri zastavljenih ciljih. Pred pričetkom sezone želimo pripeljati še vsaj dve igralki, s katerimi bi zaokrožili člansko ekipo za letošnjo sezono.«

»Vesela in srečna sem, da sem ponovno v Sloveniji, saj me na preteklo sezono veže veliko lepih spominov. Zame je bilo vedno pomembno, da se razvijam ne le kot igralka, temveč tudi kot oseba in vidim, da imam v Sloveniji vse možnosti za to. Želela bi tudi izreči veliko zahvalo upravnemu odboru, strokovnim sodelavcem in trenerjem ŽKD Ilirija, da so mi dali priložnost še naprej razvijati moj potencial. Prepričana sem, da nas čaka odlična sezona in ogromno dela, zato, kot je dejal športni direktor našega kluba – LET’S DO IT!« je zaključila Natalia Merkulova, ŽKD Ilirija.

(Skupno 80 obiskov, današnjih obiskov 1)