Včerajšnja tekma v Mariboru je bila za nas pomembna tako z rezultatskega, predvsem pa s psihološkega vidika. Znašli smo se v krču in zmaga je bila nujno potrebna za dvig samozavesti. Že začetek tekme je pokazal izjemno željo in voljo pri naših dekletih, ki so se v obrambi izjemno borile. Napad ni stekel, ampak zaradi požrtvovalnosti smo bili ves čas prve četrtine “v igri”. V drugem delu smo prevzeli pobudo in povedli. Dekleta so se dokončno sprostile v drugem polčasu, ko so izpeljale nekaj domiselnih akcij in vodstva do konca tekme niso izpustile iz rok. 

Navdušil je pristop, ki bo zagotovo osnova tudi v prihodnje. Verjamem, da se bodo dekleta v nadaljevanju znala sprostiti, še bolj povezati in prikazati igre, ki so jih sposobne.

Prva priložnost bo že jutri, ko se bomo pomerili proti Janini. Tekma bo za naš klub zares posebna. Prvič po treh letih gostimo domačo prvoligaško srečanje, zato še enkrat vabimo vse podpornike, da pridejo podpreti #članice. 

Goran Jovanovič, trener Ilirije:
Za nas je bila današnja tekma s psihološkega stališča zelo težka. Tudi zaradi tega smo zelo veseli zmage, obenem pa že gledamo proti soboti in prvi domači tekmi, na kateri pričakujemo veliko podporo s tribun. Čestitam dekletom za doseženo zmago in gostjam za korektno igro.

Zapisal: Emir

.

(Skupno 92 obiskov, današnjih obiskov 1)