ILIRIJA : ATHLETE CELJE 73:88 (19:24, 15:25, 16:25, 23:14)

Marjanović 23 (7 skokov, 6 podaj), Klavžar 14 (6 skokov), Zalar 9; Slonjšak 32 (8 skokov), Prezelj 18 (6 skokov, 8 podaj), Evans 14 (6 skokov)

Kljub (pričakovanem) porazu, so naše članice tokrat prikazale dobro predstavo. Vrnila se je borbenost in želja, sama dinamika naše igre pa že dolgo ni bila na takšnem nivoju. Celjanke so hitro povedle, a se naše punce nikako niso želele predati. Kljub zaostanku so igralke na vso moč, se metale po parketu in trudile na vso moč. Celjanke so imele izjemen strelski dan, saj so zadele praktično vse. Na drugi strani smo se morali mi zelo potruditi, da smo prišli do točk. Drugi polčas smo odigrali izenačeno, vse skupaj pa mora biti dobra vzpodbuda za nadaljevanje sezone.

Meni osebno Celjanke igrajo vrhunsko košarko, že dolgo pri nas nisem videl ženske ekipe, ki bi igrala tako atletsko kot prvakinje igrajo letos. Hitra in dinamična igra, z veliko teka in protinapadov ter izjemno fizična košarka, jih trenutno postavlja za vsaj en nivo pred konkurenco. Veseli, da so se naša dekleta v določenih momentih uspela enakovredno kosati in pokazati, da tudi same premorejo še dosti potenciala. Vidna je razlika igranja regionalne lige, kjer Celjanke vsak teden odigrajo močno tekmo kjer dvigujejo svojo formo. Po drugi strani mi v svoji prvi prvoligaški sezoni po treh letih, s povsem novo ekipo in trenerjem že kažemo obrise kako bo morala izgledati naša članska ekipa v prihodnje.

Do konca rednega dela DP imamo še tri tekme – prvo nas čaka vroče gostovanje v Rogaški Slatini proti Janini (sobota, 11.2. ob 17.30), potem pa dve »domači« tekmi, v soboto 18.2. proti Grosuplju in v torek 21.2. proti Ježici (proti Ježici smo v vlogi gostujoče ekipe a igramo v isti dvorani). V kolikor bomo prikazali igro kot proti Celju bi prvi del morali zaključiti s tremi zmagami, nakar sledi finalni turnir Pokala članic ter Liga za prvaka v državnem prvenstvu.

 

Goran Jovanovič, Ilirija:

“Celjanke so na tekmo prišle v praktično popolni postavi, še enkrat več pa so dokazale, da so najboljša ekipa v Sloveniji. Naša dekleta so prikazala borbeno predstavo, za kar jim čestitam. Tekma je bila zanimiva, gledalci so lahko uživali. Upam, da nadaljujemo s podobnimi predstavami.”

Besedilo: Emir Haskić

Fotografije: Emina Kandus

 

(Skupno 94 obiskov, današnjih obiskov 1)