Članice so letošnjo člansko sezono zaključile na odličnem 4. mestu.

Zadnji dve letošnji članski tekmi so članice odigrale proti aktualnim in večkratnim državnim prvaknjam, ekipi Cinkarna Celje. Na obeh polfinalnih tekmah so bile Ilirijanke trdožive in spoštovanja vredne nasprotnice. Na prvi polfinalni tekmi smo lahko spremljali dobro in izenačeno tekmo, v kateri so si Celjanke izborile zmago v zadnjih munutah tekme. Na drugi tekmi v Ljubljani so Ilirijanke nudile resen odpor le v prvem polčasu. Nato jim je zmanjkalo idej in rešitev, s katerimi bi lahko postregle s presenečenjem sezone.

Na rezultate in predstave naših deklet smo izjemno ponosni. Uspelo jim je tisto, v kar so le redki v začetku sezone verjeli. Zaslužijo si iskrene čestitke za dosežke, ki so posledica trdega dela, odpovedovanja, vztrajnosti in potrpežljivosti.

Ob takih uspehih je prav da se spomnimo še vseh tistih zaradi katerih so tovrstni uspehi uresničljivi.

Na prvem mestu je to trenerski štab s trenerjem Samom in trenerji za telesno pripravljenost, Primožem, Katrin in Žanetom. Nič manjšo vlogo nima niti vodstvo društva, ki svojim prostovoljnim delom omogoča nemoteno delo vseh selekcij. Prav tako ne gre spregledati niti pomembne vloge staršev in ostalih ILIpodpornikov, ki gradijo in dopolnjujejo uspehe ter podobo društva po kateri se mnogi zgledujejo. Hvala vsem in vsakemu posebej!

Članice se odpravljajo na zaslužen odmor. Mi pa bomo spremljali in močno stiskali pesti za naše pionirke in najmlajše pred katerimi je še nekaj tekem do konca sezone.


💚 ČESTITAMO! 💚


V nadaljevanju preberite kratek povzetek dogajanj z rezultati in statistiko polfinalnih tekem ter izjave Sare Sambolić, Aline Žitek in trenerja Sama Plevnika.

.

ČLANICE, 1.SKL ZA ŽENSKE


POLFINALE, 2. tekma

Petek, 29. april
AKSON ILIRIJA (4) : CINKARNA CELJE (1) 60:78 (11:16, 18:19, 9:26, 22:17)  *0:2

CELOTNA STATISTIKA

POLFINALE, 1. tekma
Sreda, 27. april
CINKARNA CELJE (1) : AKSON ILIRIJA (4) 83:75 (22:23, 21:22, 18:17, 22:13)  *1:0

CELOTNA STATISTIKA

.

FOTOGALERIJA, DP: Članice, polfinale, Akson Ilrija – Cinkarna Celje, 29.4.2022, Rok Pulević

(Skupno 200 obiskov, današnjih obiskov 1)