Žensko košarkarsko društvo Ilirija je v minulem vikendu nastopilo na pokalu članic, ki se je odvijal v dvorani Kodeljevo v Ljubljani in osvojilo srebno kolajno!

V finalu so morale priznati premoč ekipi Celje, ki je slavilo z 89:32. Kljub porazu v finalu so bile Ilirijanke zadovoljne z osvojeno srebrno medaljo.

Glavni trener ŽKD Ilirija, Ernest Novak je po tekmi povedal: “Čestitam Celju za zasluženo zmago, so boljša ekipa in so to pokazali na parketu. Kljub bledi in neprepričljivi predstavi mojih varovank sem vseeno ponosen na svoje igralke in verjamem, da bodo v nadaljevanju sezone pokazale svojo pravo kvaliteto. Srebrna medalja je lepa nagrada za naše delo in trud skozi celo sezono.”

Kapetanka ŽKD Ilirija, Sara Sambolić je dodala: “Za nami je naporno in čustveno tekmovanje. V polfinalu smo pokazale svojo kvaliteto in premagale Ježico. V finalu smo se soočile z močnim Celjem, ki je bilo v tej tekmi premočen nasprotnik za nas. Nismo igrale tako, kot znamo in zmoremo, kljub temu, da smo se zavzeto pripravljale na finale. Srebrna medalja je velik uspeh za nas. Zahvaljujem se vsem navijačem, ki so nas podpirali in spodbujali.”

Ilirijanke se bodo zdaj osredotočile na zaključek državnega prvenstva, kjer si želijo ponovno srečati Celje v finalu in jim pokazati svojo pravo moč. Verjamemo, da lahko naše košarkarice dosežejo še večje uspehe in nas razveselijo z novimi medaljami. Držimo pesti za njih in jim želimo veliko sreče!

#gremoilirija


Vir slik: kzs/m24.si

košarka, Spar pokal – finale ženske (Ilirija – Celje), , Feb.16, 2024, (Poto by: Martin Metelko)
(Skupno 111 obiskov, današnjih obiskov 1)