Samo Plevnik, trener

Bivši košarkar (KK Novoles Novo mesto, KK Podbočje, KK Smelt Olimpija, KK Comet, KK Krka, KK Start Lublin, ZTE Zalaegerszeg, KK Krka), ki je kariero zaključil 2004 ter športni pedagog. Usmerjal je smeri košarka in tenis.

 

 

Kot trener je deloval v Campu Matjaža Smodiša, KK Kamnik, KK Metlika ter bil zadolžen za vse selekcije od U13 pa do članov, potem še v ŽKD Ježica, in sedaj v ŽKD Ilirija.

Strokovno delo se kaže v tem da so njegovi trije varovanci iz Metlike člani slovenske reprezentance. Veliko se ukvarja tudi z individualnim delom. Nekaterimi njegovi varovanci so danes uveljavljeni igralci: Jure Balažič, Miha Škedelj, Anže Cerkovnik in Rene Žvan. Poleg naštetih se lahko pohvali tudi z delom z veliko mladimi igralci in igralkami, pri katerih se opaža napredek v metu in individualni uporabi tehnike.

Luka Kalezić, trener

S košarko sem začel pri mariborskem Braniku, ko sem bil star 8 let. Igral sem za vse selekcije kluba, ki se je najdlje imenoval KK Maribor Messer. V pionirski konkurenci sem bil član slovenske reprezentance na turnirju Slovenia Ball. Zadnjo mladinsko sezono sem igral za KK Zlatorog Laško in bil na širšem spisku reprezentance U18. V sezoni 2012/13 sem bil del članske ekipe KK Maribor Messer, ki se je uvrstila v polfinale lige Telemach. Po selitvi v Ljubljano sem ob študiju na Fakulteti za šport igral še za KK Janče Ljubljana in nazadnje pri KD Slovan. Z ekipo Fakultete za šport sem osvojil dva naslova prvaka univerzitetne košarkarske lige.

 

Trenersko pot sem začel v ŽKK Domžale, kjer sem vodil ekipo U13 in se z njo v sezoni 2016/2017 uvrstil med najboljših 6 ekip v minipokalu in prvih 10 v državnem prvenstvu. Osvojili smo tudi prvo (2018) in drugo (2017) mesto na mednarodnem turnirju UWG v Celovcu. Zadnja štiri leta delujem na poletnem košarkarskem taboru Petra Vilfana v Strunjanu. V  sezoni 18/19 sem z ekipo Ilirije U17 osvojil naslov državnega prvaka.

.

Med lanskim poletjem sem se kot pomočnik trenerja reprezentance udeležil evropskega prvenstva U16 v Sofiji, kjer so punce postale evropske prvakinje divizije B.

.

V prihodnji sezoni bom vodil ekipi U13A in U15 A. Veselim se vseh izzivov, ki jih bo prinesla sezona.

Jani Kuclar, trener

Z igranjem košarke sem začel v osnovni šoli na krožku in nato pri KD Ježica kjer sem igral za vse selekcije kluba.

V trenerstvu sem pristal povsem naključno in sicer pred šestimi leti ko sem začel voditi krožke na šolah in najmlajše selekcije klubov pri KD Ježica. Delo mi je postalo všeč in ga opravljam še danes pri ŽKD Ilirija, kjer opravljam delo vodje šole košarke, glavnega trenerja U11 selekcije ter pomočnika pri U17,U19 in članicah.

Z delom v klubu želim čim več mladih punc navdušiti za košarko, starejšim pa ponuditi kakšen trik in nasvet več, ki ga bodo znale uporabiti v svoji košarkarski karieri.

Luka Trpin, trener

S košarko sem se začel ukvarjati pri 10 letih v krožku na osnovni šoli. Z eno vmesno pavzo sem košarko igral do svojih poznih 30tih. V Sloveniji sem igral na vseh nivojih, malenkost pa sem igral tudi v tujini.

S trenerstvom sem se začel ukvarjati pred 6 leti, najprej kot trener krožkov za fante, po 1 letu krožkov, pa mi je ljubljanski ženski klub zaupal treniranje in vodenje deklet kategorije U11, U13 in U15. Po 5 letih dela, v katerih smo z dekleti prestali lepe izkušnje in dosegli lepe uspehe, sem z omenjenim klubom končal sodelovanje, novo sodelovanje pa mi je kmalu ponudila ŽKD Ilirija.
Pri ŽKD Ilirija bom začel z vodenjem U15B in U17B selekcije, upam pa da bodo imela dekleta čim več koristi od mojega dela z njimi.

David Drame, kondicijski trener

Začetek moje košarkarske poti se je pričel s prihodom v osnovno šolo. Tako sem se na prvem košarkarskem treningu spoznal in zaljubil v sam šport košarke, kateri me je naučil veliko življenjsko pomembnih vrednot in mi “priigral” veliko priložnosti in lepih izkušenj. Predanost in rahla obsedenost s samim treniranjem in izpopolnjevanjem košarkarskih prvin me je pripeljala do kar nekaj individualnih in ekipnih uspehov.

 

 

.

Pri mlajših selekcijah sem bil tudi del slovenske košarkarske reprezentance. Na gimnaziji, ki sem jo obiskoval v Rogaški Slatini, smo bili kar dve leti zapored državni podprvaki, sam pa sem bil obe leti vključen v prvo peterko zaključnega turnirja in končal kot prvi strelec ekipe. Trdo delo in zagnanost sta me tako pripeljala tudi do članskega nivoja, kjer smo z ekipo bili v sezoni 2014/2015 prav tako državni podprvaki.

.

V ŽKD Ilirija delujem v šoli košarke. 

(Skupno 701 obiskov, današnjih obiskov 1)