Samo Plevnik, trener

Bivši košarkar (KK Novoles Novo mesto, KK Podbočje, KK Smelt Olimpija, KK Comet, KK Krka, KK Start Lublin, ZTE Zalaegerszeg, KK Krka), ki je kariero zaključil 2004 ter športni pedagog. Usmerjal je smeri košarka in tenis.

 

 

Kot trener je deloval v Campu Matjaža Smodiša, KK Kamnik, KK Metlika ter bil zadolžen za vse selekcije od U13 pa do članov, potem še v ŽKD Ježica, in sedaj v ŽKD Ilirija.

Strokovno delo se kaže v tem da so njegovi trije varovanci iz Metlike člani slovenske reprezentance. Veliko se ukvarja tudi z individualnim delom. Nekaterimi njegovi varovanci so danes uveljavljeni igralci: Jure Balažič, Miha Škedelj, Anže Cerkovnik in Rene Žvan. Poleg naštetih se lahko pohvali tudi z delom z veliko mladimi igralci in igralkami, pri katerih se opaža napredek v metu in individualni uporabi tehnike.

Eva Gogala, trenerka

S košarko sem se začela ukvarjati pri 12ih letih prav v ŽKD Ilirija, kjer sem sedaj trenerka. Igrala sem za vse kategorije, ves čas pri ŽKD Iliriji. Pot me je zanesla na Fakulteto za šport in takrat sem prenehala z aktivnim igranjem, saj je bilo zaradi poznih predavanj na fakulteti težko uskladiti še treninge. Kot trenerka sem začela že v gimnaziji in vodila košarkarski krožek na šolah v Šiški in na Rudniku.

 

 

.

Pred štirimi leti pa sem spet začela delovati v ŽKD Ilirija in sicer najprej kot pomočnica v kategoriji U11 in U13. Sedaj sem vodja košarkarske šole in Panter kampa. Letos vodim ekipe U19B, U17B in U15A.

.

Letos sem ponovno sodelovala pri regijskem selekcioniranju za dekleta do 14. leta in bila pomočnica trenerke reprezentance Slovenije do 14 let. S to ekipo smo letos na Slovenia Ball-u, ki slovi kot neuradno evropsko prvenstvo do 14 let, osvojili odlično tretje mesto.

.

Veseli me delo z mladimi in uživam v tem poklicu.

Luka Kalezić, trener

S košarko sem začel pri mariborskem Braniku, ko sem bil star 8 let. Igral sem za vse selekcije kluba, ki se je najdlje imenoval KK Maribor Messer. V pionirski konkurenci sem bil član slovenske reprezentance na turnirju Slovenia Ball. Zadnjo mladinsko sezono sem igral za KK Zlatorog Laško in bil na širšem spisku reprezentance U18. V sezoni 2012/13 sem bil del članske ekipe KK Maribor Messer, ki se je uvrstila v polfinale lige Telemach. Po selitvi v Ljubljano sem ob študiju na Fakulteti za šport igral še za KK Janče Ljubljana in nazadnje pri KD Slovan. Z ekipo Fakultete za šport sem osvojil dva naslova prvaka univerzitetne košarkarske lige.

 

 

 

.

Trenersko pot sem začel v ŽKK Domžale, kjer sem vodil ekipo U13 in se z njo v sezoni 2016/2017 uvrstil med najboljših 6 ekip v minipokalu in prvih 10 v državnem prvenstvu. Osvojili smo tudi prvo (2018) in drugo (2017) mesto na mednarodnem turnirju UWG v Celovcu. Zadnja štiri leta delujem na poletnem košarkarskem taboru Petra Vilfana v Strunjanu. V pretekli sezoni sem z ekipo Ilirije U17 osvojil naslov državnega prvaka.

.

Med poletjem sem se kot pomočnik trenerja reprezentance udeležil evropskega prvenstva U16 v Sofiji, kjer so punce postale evropske prvakinje divizije B.

.

V prihodnji sezoni bom vodil ekipi U13 in U15 B. Veselim se vseh izzivov, ki jih bo prinesla sezona.

Rankica Šarenac, trenerka

Velja za enega najboljših centrov s področja nekdanje Jugoslavije. Po bogati igralski karieri se je Rankica preizkusila tudi v vlogi trenerke v ŽKD Ilirija.

 

.

Šarenčeva je svojo športno pot začela pri sarajevski Bosni, nadaljevala v Cantuju, Ježici (1993–99), Gran Canarii, ligi WNBA (Phoenix), Ros Casaresu v Valencii, Tarbesu, Gambrinusu iz Brna, poljski Gdyniji, Caserti, Rivasu iz Madrida, Mondevillu, nazadnje pa je v sezoni 2010/2011 nastopala za Athlete Celje.

.

Lani  je sodelovala  pri regijskem selekcioniranju za dekleta do 14. leta in bila pomočnica trenerke reprezentance Slovenije do 14 let. S to ekipo so leta 2018 na Slovenia Ball-u, ki slovi kot neuradno evropsko prvenstvo do 14 let, osvojili odlično drugo mesto.

.

V ŽKD Ilirija je dejavna v šoli košarke ter mlajših selekcijah.

David Drame, trener

Začetek moje košarkarske poti se je pričel s prihodom v osnovno šolo. Tako sem se na prvem košarkarskem treningu spoznal in zaljubil v sam šport košarke, kateri me je naučil veliko življenjsko pomembnih vrednot in mi “priigral” veliko priložnosti in lepih izkušenj. Predanost in rahla obsedenost s samim treniranjem in izpopolnjevanjem košarkarskih prvin me je pripeljala do kar nekaj individualnih in ekipnih uspehov.

 

 

.

Pri mlajših selekcijah sem bil tudi del slovenske košarkarske reprezentance. Na gimnaziji, ki sem jo obiskoval v Rogaški Slatini, smo bili kar dve leti zapored državni podprvaki, sam pa sem bil obe leti vključen v prvo peterko zaključnega turnirja in končal kot prvi strelec ekipe. Trdo delo in zagnanost sta me tako pripeljala tudi do članskega nivoja, kjer smo z ekipo bili v sezoni 2014/2015 prav tako državni podprvaki.

.

V ŽKD Ilirija delujem v šoli košarke. 

Trener v ŽKD Ilirija do 1.2. 2020


Žiga Kobaševič, trener

Content goes here

Trener v ŽKD Ilirija do 1.11.2019


Gregor Vodenik, trener

Gregor Vodenik, športni pedagog in bivši atlet je svojo trenersko pot začel pred več kot sedemnajstimi leti kot ustanovitelj in vodja košarkarske šole Sevnica.

 

 

 

 

 

.

Po zaključku študija na Fakulteti za šport je pet let deloval pri prvoligašu KD Slovan, kjer se je kot pomočnik članskega trenerja kalil pri Miru Aliloviću in Gašperju Okornu. Leta 2014 je prevzel slovensko reprezentanco v košarki na vozičkih in jo vodil na EP 2014 in 2016.

.

Zadnja štiri leta pa je deloval kot vodja mladinskega pogona in trener U19 in U17 v KK Lastovka, pomočnik članskega trenerja v KK Šenčur in v letu 2017 tudi kot trener članske ekipe KK Šenčur.

.

»Veselim se nove preizkušnje na moji trenerski poti. S svojim znanjem in delom bom poskušal pridobiti zaupanje deklet. Kot trener sem se veliko naučil od igralcev, sedaj pa bom imel priložnost sodelovati z najboljšimi mladimi igralkami v Sloveniji. V klubu stavijo na trenerje z veliko mladostne energije, ki z zanosom opravljajo svoje poslanstvo. Prepričan sem, da lahko skupaj spišemo uspešno zgodbo.«

.

Gregor Vodenik, članski trener in vodja mladinskega pogona ŽKD Ilirija

(Skupno 1.213 obiskov, današnjih obiskov 1)