PANTER KAMP

Panter kamp je poletni kamp namenjen otrokom starosti med 7 in 13 let. Vsako leto gre skozi roke trenerjev in trenerk okoli 100 fantov in deklet, ki si želijo ali pridobiti osnovna košarkarska znanja ali izpopolniti obstoječa. V sklopu kampa se otroci spoznajo tudi z osnovami tenisa ter ostalih športov z žogo.

Dogajanje v kampu obogatimo z različnimi aktivnostmi kot so plavanje, izleti v naravo, obisk ZOO… Otrokom pa veliko pomenijo tudi obiski znanih košarkarjev in drugih športnikov, ki nas nam v času kampa pridružijo.Tako otroci iz prve roke izvedo kako zgleda življenje profesionalnih športnikov in tudi na način pridejo do neprecenljivih znanj in izkušenj.

Strokovni delavci in trenerji v kampu strmijo k temu, da je kamp t.i. “teaching kamp”, se pravi da se otroci pridejo učiti in izpopolnjevati osnove košarkarskih prvin in ostalih športov. Od jutra do popoldneva so otroci aktivno vključeni v delo, ki ga vodijo trenerji z izkušnjami iz slovenskih, evropskih in ameriških kampov.

5 dni, od ponedeljka do petka, bo glavna in rdeča nit košarka. Ta je otrokom predstavljena na različne (otrokom prilagojene) načine:

  • treningi,
  • tekme,
  • atletski in koordinacijski treningi
  • obiski gostov

 

PREDZNANJE ni potrebno, saj bodo vsebine v kampu prilagojene znanju vsakega posameznika, tako tistih z malo več izkušnjami kot tistih z nič izkušnjami. Vsak trener v kampu v skupini nima več kot 8-9 otrok, zato se lahko vsakemu vadečemu maksimalno posveti, ne glede na stopnjo njegovega znanja.

KAKO ZGLEDA NAŠ DAN:
2-3 treningi na dan (piljenje osnovnih tehničnih in taktičnih elementov, delo nog, koordinacija, hitrost, agilnost, moč)
1-2 tekmi na dan
predavanje gosta in demonstracije
elementarna košarkarska tekmovanja (ena-na-ena, 3-na-3, poligoni)
druge aktivnosti (ZOO, plavanje, ogledi okolice, …)

ZDRAVSTVENA OSKRBA:
Za primere lažjih poškodb (odrgnin ipd.) bo ves čas na kampu zadolžena oseba, ki bo prav tako zadolžena, da kakšen težji primer prepelje v Zdravstveni dom. Zato bo vsak od udeležencev moral imeti s sabo potrjeno zdravstveno izkaznico.

PREHRANA:
Otroci bodo prejeli 2 malici, eno v obliki sadja okoli 10:30 ure in eno toplo malico okoli 12:30 ure.
Zajtrk doma je obvezen, saj bo dal dovolj energije za delo na kampu.
Med malico ni dovoljeno zapuščanje kampa.

OPREMA:
Poleg obvezne športne opreme (kratke hlačke, majica, flaška, dekleta seveda čop in špange) morajo otroci s sabo imeti dva para športne obutve, enega za v telovadnico in enega za na zunanje igrišče.

KJE:
OŠ Koseze, Ledarska 23, 1000 Ljubljana
OŠ Koseze nam zaradi primernega zunanjega igrišča omogoča ne samo varno izvedbo kampa, ampak tudi možnost izvedbe kampa v telovadnicah OŠ Koseze, prav tako pa so blizu telovadnice OŠ Miško Kranjec in ŠD Ilirija. Zato bo kamp potekal tudi v primeru slabšega vremena.

PRIJAVNICA

2016-05-28_2258

(Skupno 216 obiskov, današnjih obiskov 1)